måndag 17 oktober 2011

Dagens Doft - My Queen/Alexander McQueen


Ungefär i samma veva som mitt parfymintresse började ta sig till osunda höjder kom designhuset Alexander McQueen ut med sin andra doft, My Queen. Den hamnade snabbt i min samling som en obestridd stapelvara.

My Queen inleder med en kraftig käftsmäll kryddiga, italienska violer. Violerna stannar kvar i bakgrunden hela tiden. Efter en stund blandas blommorna med mjuka, söta mandlar och ytterligare blommor, denna gången apelsinblomma som ger intrycket av en viss fräschör. Hela kompositionen avrundas med en bädd av bl.a. vanilj, cederträ, patchouli och iris.

My Queen ger en känsla av välbehag och mys, samtidigt som den känns lyxig och tillräckligt ovanlig i sitt yttryck. Doften är söt utan att vara kvalmig och klibbig. Den appliceras med fördel mycket sparsamt då den kan ha en tendens att bli för mycket av det goda. Å andra sidan sitter den på huden hela dagen och utvecklas och växer hela tiden. My Queen kan klassas som floriental, eller orientalisk blommig och den är väl värd ett besök om man vet att man är svag för viol och vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar