söndag 25 december 2011

En väldoftande jul

Julafton har kommit och gått i år igen, och i den här bloggen summeras den bäst med hjälp av doftintryck. I min familj drog somliga igång redan halv sex på morgonen, medan andra tog sig en välbehövlig sovmorgon. I makens strumpa hade Tomten lagt en flaska väldoft från The Body Shop, som visserligen kanske inte är kända för sina parfymer, men den här var riktigt trevlig. Arber är en lagom kryddig och träig sak som uppskattades av mottagaren. Det enda minuset var att den är alltför flyktig på huden och måste återappliceras hyfsat ofta.

I vardagsrummet står granen, den riktiga, och doftar underbart. Tyvärr har den blivit en lekplats för katterna med resultatet att den barrar något ohyggligt, men den doftar åtminstone bättre än en plastdito. Fler dofter på morgonen - varm risgrynsgröt med kanel, nybryggt kaffe, nyduschade barn varav en är stor nog att lukta som en vuxen man (läs Dubbeldusch), nyduschade föräldrar och slutligen min julparfym. Det brukar vara ett stort dilemma för mig att bestämma doft inför speciella tillfällen, men i år var juldoften bestämd sedan länge. Jag vet vad ni tänker; "skaffa dig ett liv, för helvete". Chergui var självskriven. Det är julkryddor och feelgood i en flaska.

På plats hos moster och fler dofter; mammas Soleil, pappas Farenheit, sillen, laxen och alla andra kalla och varma rätter. Rödkål och brunkål som luktar fis men som smakar gudomligt. Mörk julöl och snaps med citrus och kanel. Nyskalade clementiner. Mer gröt, kaffe, Prästaskorpor med kardemumma enligt mormors recept. Choklad och nötter. Så kom tomten med mer väldoft; jordgubbsduschcreme och lotion från The Body Shop som luktar så likt riktiga ätbara gubbar att de bör sätta varningstext på flaskorna. Man vill liksom bara smaka. I det andra väldoftande paketet fanns Blu från Bulgari, en doft som har funnits på min önskelista en stund nu. Det är en perfekt vardagsdoft med bl.a. ingefära och träig mysk.

Nu luktar här pepparkakor, kaffe och nyvärmda lussekatter. Ha en god, väldoftande fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar